понеділок, 20 березня 2017 р.

Про обласну цільову соціальну програму


ЧЕРКАСЬКА  ОБЛАСНА  РАДА
Р І Ш Е Н Н Я
від 28.12.201111-2/VI

                  м. Черкаси                                                                                          
                  
Про обласну цільову соціальну
програму реформування системи закладів для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, на 2012-2017 роки



  Відповідно до п.16 частини першої статті 43 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Закону України «Про забезпечення організаційно-правових умов соціального захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування», постанови Кабінету Міністрів України від 17.10.2007 № 1242 «Про затвердження Державної цільової соціальної програми реформування системи закладів для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування» обласна рада в и р і ш и л а:
         1.      Затвердити обласну цільову соціальну програму реформування системи закладів для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, на 2012-2017 роки (далі –  Програма), що додається.
         2.      Обласній державній адміністрації, запропонувати райдержадміністраціям, виконкомам міських рад міст обласного значення забезпечити фінансування Програми в межах видатків, передбачених головним розпорядникам коштів, відповідальним за виконання завдань і заходів Програми, та інших джерел, не заборонених законодавством.
         3. Службі у справах дітей облдержадміністрації, спільно з райдержадміністраціями, районними та міськими радами,  ґрунтовно вивчити  питання  забезпечення житлом дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, у яких відсутнє житло, та внести  в установленому порядку на розгляд чергової сесії обласної ради  конкретні заходи в розрізі міст та районів щодо шляхів вирішення питання.
4.      Контроль за виконанням рішення покласти на службу у справах дітей облдержадміністрації та постійну  комісію обласної ради з питань охорони здоров’я, материнства та дитинства.


Голова обласної ради                                                                   В.П.Черняк



Додаток
до рішення обласної ради

Від 28.12.2011 № 11-2/VI

Обласна цільова соціальна
програма реформування системи закладів для дітей-сиріт
та дітей, позбавлених батьківського піклування, на 2012-2017 роки
Мета Програми
         Метою обласної цільової соціальної програми реформування системи закладів для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, на 2012-2017 роки (далі – Програма) є створення в області у період до 2017 року умов для реалізації державних гарантій і конституційних прав дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування (далі – діти).
Шляхи і способи розвязання проблеми
         У ході виконання Програми передбачається:
         здійснити в області реформування системи закладів для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування (далі – дитячі заклади) в інтересах кожної дитини;
         приймати рішення стосовно влаштування кожної дитини в сім’ю громадян для усиновлення, під опіку та піклування, в прийомну сім’ю, дитячий будинок сімейного типу (далі – сім’я громадян) та до дитячих закладів на основі комплексної оцінки її потреб;
         забезпечити пріоритетність влаштування дитини в сім’ю громадян;
         забезпечити дотримання принципу родинного походження при влаштуванні дітей в сім’ї громадян і до дитячих закладів.
         Паспорт до Програми наведений у додатку 1.

Завдання і заходи
         Завдання і заходи, спрямовані на виконання Програми, визначені у додатку 2 до Програми.
Очікувані результати, ефективність Програми
         Виконання Програми дасть можливість:
         забезпечити дотримання державних гарантій та конституційних прав дітей;
         збільшити в області кількість дітей, повернутих в біологічну родину та усиновлених громадянами України;
         піднести на території області престиж та авторитет сімей усиновителів; 
         зменшити в області кількість дітей, вилучених із сімейного середовища;
         посилити відповідальність місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування за соціальний захист дітей;
         зменшити кількість дітей, направлених до дитячих закладів;
         збільшити кількість дітей, влаштованих у сім’ї громадян за місцем походження дитини;
         реформувати в області систему дитячих закладів із створенням умов для проживання та виховання дітей, наближених до сімейних;
         створити умови для забезпечення реалізації права дитини на збереження або поновлення контактів з біологічною родиною, родинним оточенням у тому разі, коли це не шкодить її інтересам;
         підвищити фаховий рівень соціальних працівників.
Механізм реалізації Програми та контроль за її виконанням
         Координація заходів, передбачених Програмою, покладається на службу у справах дітей облдержадміністрації та постійну депутатську комісію обласної ради з питань охорони здоров’я, материнства та дитинства.
         Контроль  за реалізацією заходів, передбачених Програмою, здійснюватиме у межах компетенції обласна державна адміністрація.
         Виконавці заходів Програми щорічно до 15 січня (починаючи з           2013 року) інформують про хід її виконання службу у справах дітей облдержадміністрації.
         Узагальнену інформацію про хід та результати виконання заходів Програми служба у справах дітей облдержадміністрації подає щорічно до          1 лютого облдержадміністрації та обласній раді.
Обсяги та джерела фінансування
Орієнтовний обсяг фінансування заходів Програми становить         34873,5 тис.грн.
         Обсяг фінансування Програми визначається щорічно під час складання проектів місцевих бюджетів у межах видатків, передбачених головним розпорядникам коштів, відповідальним за виконання завдань і заходів Програми, та інших джерел, не заборонених законодавством. 

Немає коментарів:

Дописати коментар