пʼятниця, 27 січня 2017 р.

Закони Інтернету: як вижити в мережі?


Правило № 1
Завжди пам'ятайте про одне: все, що ви напишете або зробите в Інтернеті, може стати надбанням громадськості.Не викладайте фотографії або відео, про які пізніше ви зможете пошкодувати. Навіть якщо ви відправили своїй близькій людині відверте фото, в якийсь момент ви зможете його знайти в відкритому доступі через махінації шахраїв або хакерів.
Правило № 2
Не будьте впевнені на 100% в надійності паролів і налаштувань конфіденційності. Будь-який хакер, маючибажання, може підібрати комбінацію, яка дозволила б йому розкрити всі ваші особисті архіви. Тому ніколи і ні за яких обставин не передавайте через Інтернет дані ваших банківських рахунків або будь-яку іншу особисту інформацію.
Правило № 3
Не реєструйтеся на сумнівних сайтах. Справа в тому, що сучасні бази даних, які відповідають за мережу, багато в чому перетинаються між собою. Тому в один прекрасний момент вашому другові чи колезі може прийти запрошення від вашого імені на сайт непристойного змісту.
Правило № 4
Якщо ви коли-небудь здійснювали покупку через он-лайн системи, то майте на увазі, що всі ваші витрати за цим рахунком фіксуються у вашій он-лайн «бухгалтерській історії», яка в один момент завдяки випадку (або чужому злому наміру ) може стати надбанням громадськості.
Правило № 5
Ваші дані не зникають з Інтернету, навіть якщо ви їх видалили. Ви ніколи не зможете затерти з Інтернету файл, який ви випадково виклали, а потім, виявивши помилку, вирішили видалити. Тому будьте уважні, щоб не стати жертвою Інтернет-провокацій чи шантажу.
 

Немає коментарів:

Дописати коментар