вівторок, 21 січня 2020 р.

Закон про булінг: відповідальність за цькування у школі

Зустріч учнів 9-А класу з головним спеціалістом відділу "Кам'янське бюро правоввої допомоги" Зайцевим Д.О., який повідомив про відповідальність за вчинення булінгу перед законом. Закон вносить зміни до Кодексу України про адміністративні правопорушення, згідно з якими встановлюється відповідальність за булінг.

Так, вчинення булінгу тягне за собою накладення штрафу від 850 до 1700 грн або громадські роботи на строк від 20-ти до 40-ка годин.

Водночас за булінг, вчинений групою осіб або повторно протягом року після накладення адміністративного стягнення, законом встановлено штраф від 1700 до 3400 грн або громадські роботи на строк від 40 до 60 годин.

Булінг, вчинений дітьми від 14-ти до 16-ти років, тягне за собою накладення штрафу на батьків або осіб, які їх замінюють
. Його розмір, відповідно до ухваленого закону, становить від 850 до 1700 грн або громадські роботи на строк від 20 до 40 годин. 


Як підсумок, учні відповіли на запитання анкети з метою моніторингу обізнаності даної проблеми та вміння протистояти цькуванню в шкільному середовищі.

Немає коментарів:

Дописати коментар